Huisdier verzekeren: wel of niet?

Huisdier verzekeren? Jacker.nl-klanten en -fans vragen ons wel eens hoe wij hierover denken. Ons uitgangspunt is heel simpel: wij vinden het belangrijk dat íeder dier goede dierzorg krijgt, op het moment dat ie het nodig heeft. Daarom stimuleren we initiatieven en geven we onafhankelijke informatie die drempels in het geven van die directe zorg wegnemen. Zo kan – voor sommige baasjes – het afsluiten van een dierverzekering een financiële drempel wegnemen.

Direct actie

‘Direct’? Ja. Veel dieren laten het niet altijd goed of snel zien als ze iets mankeren. Dus wees altijd alert. Valt je iets op, hoe klein ook? Twijfel of wacht dan niet (langer) en neem altijd direct actie en zoek deskundig advies. Want voorkomen blijft beter dan genezen en vroegtijdig ingrijpen kan groter leed en hogere kosten voorkomen.

Laat ‘tijd’ en ‘geld’ je niet beperken

Soms spelen – naast de positieve wil – andere factoren, zoals bijvoorbeeld geld en tijd een rol, die de (re-)actiesnelheid van baasjes ongewild beïnvloeden of vertragen. Iedereen herkent het wel: “we kijken het nog even aan”. En dat is bijna nooit in het belang van het dier….

Gelukkig houden de meeste baasjes veel van hun dier en hebben ze het beste met ze voor. Wij willen daarbij helpen en denken graag met je mee hoe we samen het dierenwelzijn kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld met onderstaande 2 overwegingen om eventuele zorgkosten voor je dier te verlagen of te beperken én waarmee je vooraf weet waar je aan toe bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

1. Wel of geen huisdierenverzekering?

Net als bij mensen komen er voor dieren steeds meer behandelmethoden. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het heeft ook een prijskaartje. Voor een gewoon consult of vaccinatie vallen de kosten nog wel mee. Maar als je huisdier moet worden opgenomen of een operatie moet ondergaan, dan loopt het al snel op tot € 1.500,- of meer. Veel geld dat niet iedereen 1,2,3 heeft. Een verzekering afsluiten zorgt er dan voor dat een groot deel van deze kosten worden vergoed. Ook als je huisdier wat ouder is, kan verzekeren voordeel opleveren.

Als je dit soort grote bedragen eenvoudig kunt betalen heeft verzekeren weinig zin. Is dat niet het geval dan is het verzekeren van je hond of kat zeker aan te raden. Dus kies wat jou het beste past om je dier altijd direct te kunnen laten nakijken of behandelen. Vanaf zo’n € 20,- per maand heb je al een goede hondenverzekering. Voor een kattenverzekering ligt dit rond de € 10,-

ONZE TIP: kijk op VerzekerJeHuisdier.nl

In Nederland zijn er 5 huisdierenverzekeraars met 13 verschillende pakketten. Om snel wegwijs te worden in de wirwar van huisdierenverzekeringen bestaan er gelukkig verzekeringsvergelijkers.

Een goede en onafhankelijke website om dierverzekeringen te vergelijken is VerzekerJeHuisdier.nl. Vergelijken op VerzekerJeHuisdier.nl is zeer eenvoudig en bespaart je premie. Je krijgt meteen een overzicht met alle vergoedingen en premies van verschillende verzekeringen.
Jij kiest zelf wat het beste bij je past. Al meer dan 100.000 mensen gingen je voor. En naast de verzekeringvergelijker vind je op deze site ook veel andere nuttige tips en leuke info.

Neem eens de tijd om je hierin te verdiepen, het kan leed en geld besparen. Je wilt immers niet voor de keuze komen te staan om je hond of kat te laten inslapen omdat je de behandeling van de dierenarts niet kunt betalen.

2. Eérst een dierenarts via LIVE VIDEO, in plaats van direct naar de kliniek

Wist je dat veel vragen van baasjes aan dierenartsen heel goed op afstand kunnen worden beantwoord? En dat dat voor zo’n 7 van de 10 vragen geldt? En dat scheelt, voor jou én je dier:

  • Je dier: geen stress, want die hoeft niet naar de kliniek, is ‘veilig’ thuis, ziet geen witte jas
  • Jou: bespaart tijd. Want je hebt geen reis- of wachttijd. En ’s avonds en in het weekend open
  • Jou: zekerheid qua kosten, vaste lage consultprijs van € 15,-, ook ’s avonds en in het weekend

De dierenarts kijkt direct met je mee naar je dier, via je smartphone, tablet of laptop.
Dus, in 7 van de 10 gevallen ben je voor € 15,- en in 10 minuten geholpen, mét deskundig advies.
Ideaal voor wie van z’n huisdier houdt én van gemak.

N.B.: Jacker.nl wordt op dit moment nog niet vergoed door huisdierverzekeraars (we zijn druk in gesprek), maar biedt je nu al wel laagdrempelig toegang tot deskundig advies voor je beestje.

Meer weten? Kijk dan eens rustig naar alle voordelen op deze site of maak hier direct een afspraak.

Wist je dat…

  • Een weekendconsult in de dierenkliniek ongeveer € 80,- kost?
  • Castratie van een grote hond € 220,- en sterilisatie € 380,- kan kosten? En voor een kat € 70,-tot € 125,-.?
  • Behandeling van gebit, bijvoorbeeld trekken van tanden die verkeerd groeien vanaf € 175,- is?
  • Een MRI scan je ongeveer € 800,- kost?
  • Als je pup of kitten een operatie nodig heeft, bijvoorbeeld bij een gescheurde kruisband of gebroken poot je met alle medische (na)zorg al gauw € 1.500,- kwijt bent?

Dit zijn zo een paar voorbeelden, vandaar dat het zinvol is om voor jezelf de keuze te maken of je deze kosten zelf kunt betalen of toch beter een huisdierenverzekering kunt afsluiten.

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken

4 winpunten van videobellen met Jacker.nlNederlands Dagblad opkomst online dienstverleniing skypeverlening